Vergunning nodig

Wanneer geen omgevingsvergunning nodig?

Een dakraam geeft uw zolder licht en ruimte. U schept een groot aantal mogelijkheden. Het plaatsen ervan kan echter niet zomaar. Veiligheid en goede inpassing in de omgeving vereisen in sommige gevallen een omgevingsvergunning, in andere gevallen niet.

Belangrijk is waar u het dakraam wilt plaatsen. Dit is in de meeste gevallen vergunningsvrij mits u aan een aantal voorwaarden voldoet: voorwaarden voor vergunningvrij bouwen.


Wel of geen vergunning? Doe de vergunningcheck

Om na te gaan of u voor de plaatsing van uw dakraam een vergunning nodig heeft, gaat u naar het digitale omgevingsloket online en doet de vergunningcheck. Iedere gemeente hanteert andere richtlijnen voor het bouwen van een dakraam. Wij adviseren u te informeren naar de actuele richtlijnen binnen uw gemeente.


Indien er een vergunning nodig is:

Indien u een vergunning nodig heeft, dient er een tekening gemaakt te worden van het nieuw te plaatsen dakraam of dakramen en een complete vergunningsaanvraag te worden gedaan. Eembouw Advies neemt dit hele traject van u over. Wij maken voor u de tekening en regelen de complete digitale aanvraag dit alles tegen een vast laag tarief. Of er nu wijzigingen in de tekening, simpele of uitgebreide constructie berekeningen gemaakt moeten worden. U betaald altijd het vaste bedrag van € 450,- incl. BTW (excl. leges).