Opbouw van de dakkapel

Hier gaan we u stap voor stap uit leggen hoe we een dakkapel binnen 1 dag wind- en waterdicht plaatsen. Hierbij omschrijven we ook de materialen die we hiervoor gebruiken, en de opties die hierbij mogelijk zijn. De dikgedrukte woorden zullen u verder in de tekst brengen waar dit onderdeel toegelicht zal worden. We hopen u een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van de werkzaamheden die u kunt verwachten.

We beginnen met het maken van een gat in het dak zodat we bij de dakpannen kunnen om ze te verwijderen. Nadat deze verwijderd zijn beginnen we met het aanbrengen van de slapers?, hierdoor ontstaat er een reveling?. Indien het om een dakkapel met kunststofkozijnen gaat zal er een stelkozijn? samengesteld worden. Deze bestaat uit het stelkozijn zelf, de vensterbank? en het lood of loodvervanger? dat aan de onderzijde van het kozijn komt. Als het stelkozijn gemaakt en geplaats is word de balklaag? voor het dak aangebracht. Tijdens het plaatsen van de balklaag wordt het houten frame voor de zijwanden? aangebracht. Tegen deze zijwanden wordt aan de buitenzijde de door u gekozen afwerking aangebracht. Aan de binnenzijde? van de dakkapel wordt er geen afwerklaag aangebracht. Indien u hier liever geen omkijken naar wil hebben, kan dit tegen een meerprijs natuurlijk gerealiseerd worden. Vervolgens wordt er op de dakbalken het dakbeschot? met de isolatie gemonteerd.

Het dakbeschot wat we hier als voorbeeld geven is gebaseerd op een plat dak. Dit is de meest voorkomende vorm. Indien het dak schuin meeloopt met het bestaande dak wordt dat een sleepdak genoemd. Dit wordt vaak toegepast bij daken met een lage helingshoek. Nadat het dakbeschot is aangebracht worden de boeidelen? en bekleding van de overstek? aangebracht. Bij een kunststof dakkapel worden de delen van het stelkozijn die in het zicht blijven met een volkernkunststof afgewerkt. Na het aanbrengen van de afwerking gaan we de kozijnen? plaatsen, dit doen we zonder het glas? en de eventueel aan te brengen luchtventilatie? roosters. Deze worden na het plaatsen van de kozijnen aangebracht. Tegelijk met het plaatsen van de kozijn zal de dakbedekking? en hemelwaterafvoer? aangebracht worden zodat de dakkapel wind en water dicht is