Dakkapel vergunning

‘Heb ik een dakkapel vergunning nodig voordat ik een dakkapel laat plaatsen?’ Deze vraag stellen de meeste mensen zichzelf af als zij overwegen een dakkapel te laten plaatsen. Op deze pagina kunt u alles lezen over eventuele dakkapel vergunningen die van belang zijn bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel.

Dakkapel laten plaatsen, vergunning nodig?

Een dakkapel geeft een kamer extra licht en ruimte. Door het laten plaatsen van een dakkapel schept u een groot aantal mogelijkheden. Het plaatsen van een dakkapel kan echter niet zomaar. Veiligheid en goede inpassing in de omgeving vereisen in sommige gevallen een dakkapel vergunning, in andere gevallen niet.

Vergunningsvrij bouwen

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is waar u de dakkapel wilt gaan plaatsen. Dakkapellen aan de voorkant en (bij hoekwoningen) aan de zijkant hebben een grotere invloed op de directe omgeving dan dakkapellen die aan de achterzijde van uw huis worden geplaatst. Vergunningsvrij bouwen kan dus vrijwel nooit als de dakkapel aan de voor- of zijkant wordt geplaatst. Aan de achterkant kan dit wel, mits u aan een aantal strikte voorwaarden voldoet: voorwaarden voor vergunningvrij bouwen.

Dakkapel vergunning nodig

Indien u een dakkapel vergunning nodig heeft, dient er een tekening gemaakt te worden van de nieuw te plaatsen dakkapel. Ook moet er een complete vergunningsaanvraag worden gedaan. Eembouw Kwaliteitsdakkapellen B.V. neemt dit hele traject graag van u over. U betaald altijd het vaste bedrag van € 500,- incl. BTW (excl. leges).

Vergunningscheck uitvoeren

Het is altijd verstandig om voor het plaatsen van uw nieuwe dakkapel een vergunningscheck uit te voeren. Hiervoor gaat u naar het digitale omgevingsloket online en hier kunt u de vergunningscheck invullen. Iedere gemeente hanteert andere richtlijnen voor het bouwen van een dakkapel.

Offerte traditionele dakkapel

Heeft u interesse in het laten plaatsen van een dakkapel of heeft u vragen over uw dakkapel vergunning? Neem dan telefonisch contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij zullen binnen een dag contact opnemen.